Съвети за подобряване на сексуалния си живот!

0

Има много неща, които можете да направите, за да върнете сексуалния си живот на пистата. Вашето сексуално благополучие върви ръка за ръка с цялостното ви психическо, физическо и емоционално здраве. Общуването с партньора си, поддържането на здравословен начин на живот, използването на някои от многото отлични материали за самопомощ на пазара и просто да се забавлявате може да ви помогне да преживеете трудни времена.

Наслаждавайки се на задоволителен сексуален живот. Под. Думата може да предизвика цял калейдоскоп от емоции. От любов, възбуда и нежност до копнеж, тревожност и разочарование—реакциите са толкова разнообразни, колкото и самият сексуален опит. Нещо повече, много хора ще се сблъскат с всички тези емоции и много други по време на сексуалния живот, който обхваща няколко десетилетия.

Но какво всъщност е сексът?

От една страна, сексът е просто друга хормонално обусловена телесна функция, предназначена да запази вида. Разбира се, този тесен поглед подценява сложността на човешката сексуална реакция. В допълнение към биохимичните сили в действие, вашите преживявания и очаквания спомагат за оформянето на вашата сексуалност. Вашето разбиране за себе си като сексуално същество, вашите мисли за това, което представлява удовлетворяваща сексуална връзка, и връзката ви с партньора ви са ключови фактори в способността ви да развивате и поддържате пълноценен сексуален живот.

Говорете с партньор. Много двойки трудно говорят за секс дори при най-благоприятните обстоятелства. Когато възникнат сексуални проблеми, чувството за негодувание, срам, вина и негодувание може напълно да прекрати разговора. Тъй като добрата комуникация е крайъгълният камък на здравословните взаимоотношения, установяването на диалог е първата стъпка не само към по-добър сексуален живот, но и към по-тясна емоционална връзка. Ето някои съвети за справяне с тази деликатна тема.

Намерете подходящо време за разговор. Има два вида сексуални разговори: тези, които водите в спалнята, и тези, които водите другаде. Подходящо е да кажете на партньора, че се чувства добре в средата на любовта, но е по-добре да изчакате, докато не сте в по-неутрална среда, за да обсъдите по-важни въпроси като несъответствие на сексуалното желание или проблеми с оргазма.

Избягвайте критиките. Предложете диван в положителни термини като:” наистина обичам да докосвате косата ми леко по този начин”, вместо да се фокусирате върху негативното. Подхождайте към сексуалния въпрос като проблем, който трябва да бъде решен заедно, а не като упражнение за полагане на вина.

Ако горещите вълни ви държат будни през нощта или менопаузата е направила вагината ви суха, говорете с партньора си за тези неща. Много по-добре е той да знае какво всъщност се случва, вместо да тълкува тези физически промени като липса на интерес. По същия начин, ако сте мъж и вече нямате ерекция само от една мисъл за секс, покажете на партньора си как да ви стимулира, вместо да я оставяте да мисли, че не е достатъчно привлекателна, за да ви възбуди.

Че защитавате чувствата на партньора си, като имитирате Оргазъм,

Да бъда честен. Може да мислите, че защитавате чувствата на партньора си, като симулирате оргазъм, но всъщност започвате да се спускате по хлъзгав склон. Колкото и да е трудно да се говори за всеки сексуален проблем, нивото на трудност се увеличава драстично, след като проблемът се окаже погребан под години на лъжи, негодувание и възмущение.

Използване на стратегии за самопомощ. Лечението на сексуални проблеми сега е по-лесно от всякога. Революционни лекарства и професионални сексолози са там, ако имате нужда от тях. Но можете да разрешите незначителни сексуални проблеми, като направите няколко корекции в стила си на правене на любов. Ето някои неща, които можете да опитате у дома.

Образовайте себе си. Много добри материали за самопомощ са на разположение за всеки тип сексуален проблем. Разгледайте Интернет или местната книжарница, изберете няколко ресурси, които се отнасят до вас и ги използвайте, за да помогнете на вас и вашия партньор да научите по-добре за проблема. Ако директният разговор е твърде сложен, вие и вашият партньор може да подчертаете пасажи, които особено харесвате, и да ги покажете един на друг.

Вие и вашият партньор можете да увеличите шансовете си за успех, като намерите тиха, удобна, без смущения среда за секс. Също така, разберете, че физическите промени в тялото ви означават, че ще ви отнеме повече време, за да се възбудите и да постигнете оргазъм. Когато мислите за това, прекарването на повече време в секс не е толкова лошо; справянето с тези физически нужди във вашата любовна рутина може да отвори вратите за нов вид сексуално преживяване.

Използвайте лубрикант. Често вагиналната сухота, която започва в перименопаузата, може лесно да бъде коригирана с помощта на смазочни течности и гелове. Използвайте ги свободно, за да избегнете болезнен секс-проблем, който може да се превърне в снежна топка от отслабване на либидото и нарастващо напрежение в отношенията. Когато смазочните материали вече не работят, обсъдете други възможности с Вашия лекар.

Практикувайте докосвания

Поддържайте физическа привързаност. Дори ако сте уморени, напрегнати или разстроени от проблема, участието в целувки и прегръдки е от съществено значение за поддържането на емоционална и физическа връзка.

Практикувайте докосвания. Техниките за сетивно фокусиране, които сексопатолозите използват, могат да ви помогнат да възстановите физическата интимност без чувство на натиск. Много книги за самопомощ и видеоклипове за обучение предлагат възможности за тези упражнения. Можете също така да помолите партньора си да ви докосне по начина, по който той или тя би искал да ви докосне. Това ще ви даде по-добра представа за натиска, от мек до твърд, който трябва да използвате.

Опитайте различни позиции. Разработването на репертоар от различни сексуални позиции не само добавя интерес към правенето на любов, но може да помогне за преодоляване на предизвикателствата. Например, повишеното стимулиране на точката G, което се случва, когато мъжът влезе в партньора си отзад, може да помогне на жената да достигне оргазъм.

Направете нещо успокояващо заедно преди секс, като да играете игра или да отидете на добра вечеря. Или опитайте техники за релаксация, като дълбоки дихателни упражнения или йога. Използвайте вибратор. Това устройство може да помогне на жената да научи за собствената си сексуална реакция и да й позволи да покаже на партньора си какво харесва. Не се предавай. Ако нито едно от вашите усилия не работи, не губете надежда.

Вашият лекар често може да определи причината за сексуалния Ви проблем и може да определи ефективни лечения. Той или тя също може да ви постави в контакт със сексопатолог, който може да ви помогне да проучите проблемите, които могат да попречат на пълноценния сексуален живот. Връщане на забавлението в секса. Дори и в най-добрите отношения сексът може да стане Хо-Хоум след няколко години. С малко въображение можете отново да запалите искрата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here